Nieuws


20-04-23

Anne-Marie Spierings per 1 juni 2023 Programmadirecteur Transities Deltalinqs

De Brabantse gedeputeerde Anne-Marie Spierings wordt per 1 juni 2023 Programmadirecteur Transities bij Deltalinqs. Zij gaat zich namens de ondernemers van het Haven Industrieel Complex richten op de vele projecten op het gebied van energietransitie, circulariteit en digitalisering. Ook H-vision is onderdeel van haar portefeuille.

Anne-Marie Spierings heeft een brede achtergrond. Zij is nu gedeputeerde Energie, Circulaire Economie en Milieu van de provincie Noord-Brabant. Spierings studeerde natuurwetenschappelijke milieukunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Van 1999 tot 2015 was ze werkzaam bij advies- en ingenieursbureau Arcadis. Vanaf 2011 was Spierings lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. In 2015 werd ze daar lid van de Gedeputeerde Staten. Van 2018 tot 2021 was Spierings ook landelijk partijvoorzitter van D66.

Anne-Marie Spierings: “De energie- en grondstoffentransities betekenen een grote verandering voor de Nederlandse economie en in het bijzonder voor de mainport Rotterdam. Bundeling van krachten en een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen zijn daarvoor van groot belang. Bij Deltalinqs kan ik deze samenwerking verder vormgeven en daarmee het verschil maken in het realiseren van deze grote transities. Ik heb dan ook erg veel zin in deze volgende stap in mijn carrière.”

Deltalinqs-voorzitter Victor van der Chijs: “Met Anne-Marie hebben we een sterke opvolger gevonden voor Alice Krekt, die de afgelopen 7 jaar het klimaatprogramma van Deltalinqs in de Rotterdamse haven succesvol heeft geleid. We gaan nu de volgende fase in; immers de economische transitie van de Rotterdamse haven- en industrieondernemingen gaat de komende jaren intensiveren en verbreden. Anne-Marie heeft in Brabant laten zien dat ze in staat is met oog voor alle belangen de transities op het gebied van energie en circulaire economie te versnellen.”

Bas Janssen, directeur van Deltalinqs: “De urgente transitievraagstukken vragen alle aandacht en actie van ons. We moeten de komende tijd samen echt het verschil gaan maken. Anne-Marie gaat deze ontwikkeling samen met ons team en onze stakeholders actief en op hoog niveau stutten. Haar kennis van en ruime ervaring binnen zowel overheid als bedrijfsleven maken haar bij uitstek geschikt voor deze stevige opdracht.”

11-05-2022

H-vision succesvol op Tech Series Podium

H-vision succesvol op Tech Series Podium
03-05-2022

H-vision’s koolstofarme waterstofconcept op de World Hydrogen Summit

Op 10 mei, 15:30 -16:15 uur presenteert H-vision een sessie op het Tech Series podium van de World Hydrogen Summit in Rotterdam.

H-vision’s koolstofarme waterstofconcept op de World Hydrogen Summit
05-04-2022

IPCC: sneller en grootschaliger actie nodig!

Er zijn genoeg oplossingen om te voorkomen dat de aarde met meer dan 1,5 graad opwarmt, maar ...

IPCC: sneller en grootschaliger actie nodig!
18-03-2022

Goed nieuws voor H-vision deze week!

PNL Plan Bureau voor de Leefomgeving heeft het ministerie van Econmische Zaken en Klimaat geadviseerd een extra categorie SDE++ op te nemen in de klimaatplannen. Een enorme mijlpaal, ....

Goed nieuws voor H-vision deze week!