Nieuws


01-06-22

Video: koolstofarme waterstof voor moeilijk te verduurzamen industrieën

Koolstofarme waterstof uit restgassen is een no-brainer

Dat vat de paneldiscussie samen met leden van het H-vision team op de World Hydrogen Summit 2022 in Rotterdam. U kunt nu de video-opname van de sessie bekijken.

In de sessie 'Low-carbon hydrogen for hard to abate industries' onder leiding van Alice Krekt (Deltalinqs) trapte René Peters (TNO) af met een korte presentatie waarin hij erop wees dat een geïntegreerde systeembenadering de beste route is naar een duurzame energiehuishouding voor Nederland, in feite voor alle landen.

Het panel met Feikje Wittermans (Royal Vopak), Wouter Verbeek (Berenschot) en Marc Zwart (Shell) besprak haalbare routes en oplossingen om de industrie koolstofvrij te maken. H-vision kan zo'n oplossing zijn, waarbij koolstofarme waterstof wordt geproduceerd uit restgassen om de industrie te voorzien van de volumes die ze nodig hebben om hun hoge temperatuur warmteprocessen te voeden. “Zelfs wanneer u uw grondstoffen vergroent, zullen er restgassen overblijven. Binnen een systeem met biologische grondstoffen zal het H-vision concept leiden tot negatieve CO2-emissies, waardoor het een toekomstbestendige oplossing is", legde Wouter Verbeek uit. Het panel was duidelijk: 'Koolstofarme waterstof uit restgassen is een no-brainer', en 'Alle opties zijn nodig, er is geen wondermiddel, we hebben alle opties nodig en we moeten nu beginnen".

Bekijk de video van deze 45 minuten durende sessie.

https://www.youtube.com/watch?v=IfAufkIVYBI

 

 

 


 

18-03-2022

Goed nieuws voor H-vision deze week!

PNL Plan Bureau voor de Leefomgeving heeft het ministerie van Econmische Zaken en Klimaat geadviseerd een extra categorie SDE++ op te nemen in de klimaatplannen. Een enorme mijlpaal, ....

Goed nieuws voor H-vision deze week!
25-01-2022

H-vision op World Hydrogen Summit 2022

De World Hydrogen Summit in Rotterdam is uitgesteld en vindt nu plaats van 9 tot 11 mei 2022. Wij presenteren H-vision met een sterk team en gaan graag de dialoog aan. We hopen je daar te ontmoeten!

H-vision op World Hydrogen Summit 2022
29-09-2021

Succesvol H-vision webinar

Het onderwerp is actueler dan ooit. Klimaatdoelen en een oplossing om deze doelen te halen. Nieuwsgierig? Je kunt dit webinar nu terugkijken.

Succesvol H-vision webinar
09-07-2021

Kabinet moet bindende maatwerkafspraken maken met industrie over CO2-uitstoot

Henri Bontenbal (CDA) en Pieter Grinwis (ChristenUnie) willen dat de regering meer maatwerk gaat leveren bij het reduceren van de CO2-uitstoot van de industrie.

Kabinet moet bindende maatwerkafspraken maken met industrie over CO2-uitstoot