Nieuws


01-06-22

Video: koolstofarme waterstof voor moeilijk te verduurzamen industrieën

Koolstofarme waterstof uit restgassen is een no-brainer

Dat vat de paneldiscussie samen met leden van het H-vision team op de World Hydrogen Summit 2022 in Rotterdam. U kunt nu de video-opname van de sessie bekijken.

In de sessie 'Low-carbon hydrogen for hard to abate industries' onder leiding van Alice Krekt (Deltalinqs) trapte René Peters (TNO) af met een korte presentatie waarin hij erop wees dat een geïntegreerde systeembenadering de beste route is naar een duurzame energiehuishouding voor Nederland, in feite voor alle landen.

Het panel met Feikje Wittermans (Royal Vopak), Wouter Verbeek (Berenschot) en Marc Zwart (Shell) besprak haalbare routes en oplossingen om de industrie koolstofvrij te maken. H-vision kan zo'n oplossing zijn, waarbij koolstofarme waterstof wordt geproduceerd uit restgassen om de industrie te voorzien van de volumes die ze nodig hebben om hun hoge temperatuur warmteprocessen te voeden. “Zelfs wanneer u uw grondstoffen vergroent, zullen er restgassen overblijven. Binnen een systeem met biologische grondstoffen zal het H-vision concept leiden tot negatieve CO2-emissies, waardoor het een toekomstbestendige oplossing is", legde Wouter Verbeek uit. Het panel was duidelijk: 'Koolstofarme waterstof uit restgassen is een no-brainer', en 'Alle opties zijn nodig, er is geen wondermiddel, we hebben alle opties nodig en we moeten nu beginnen".

Bekijk de video van deze 45 minuten durende sessie.

https://www.youtube.com/watch?v=IfAufkIVYBI

 

 

 


 

31-05-2021

H-vision hydrogen offers industry the volumes to rapidly decarbonise on a large-scale

Een interview met Alice Krekt, Programma Directeur H-vision op de website van Port of Rotterdam.

H-vision hydrogen offers industry the volumes to rapidly decarbonise on a large-scale
21-05-2021

Dubbelslag economie-klimaat vraagt om ondernemende overheid

‘Om te beginnen met waterstof: een reeks bedrijven, die samenwerken in het project H-vision, wil actief investeren in fabrieken

Dubbelslag economie-klimaat vraagt om ondernemende overheid
28-01-2021

Waterstof onmisbaar in duurzame economie

Op 25 januari verscheen het persbericht van de Raad voor de leefomgeving en infrastuctuur. Net als de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur pleit H-vision bij de overheid voor het stimuleren van…

Waterstof onmisbaar in duurzame economie
16-12-2020

Voortgang beleidsagenda kabinetsvisie waterstof

Op 15 december heeft de minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes, een brief aan de kamer gestuurd met als onderwerp 'voortgang beleidsagenda kabinetsvisie waterstof'.

Voortgang beleidsagenda kabinetsvisie waterstof