Koolstofarme waterstof uit restgassen is een no-brainer

Dat vat de paneldiscussie samen met leden van het H-vision team op de World Hydrogen Summit 2022 in Rotterdam. U kunt nu de video-opname van de sessie bekijken.

In de sessie 'Low-carbon hydrogen for hard to abate industries' onder leiding van Alice Krekt (Deltalinqs) trapte René Peters (TNO) af met een korte presentatie waarin hij erop wees dat een geïntegreerde systeembenadering de beste route is naar een duurzame energiehuishouding voor Nederland, in feite voor alle landen.

Het panel met Feikje Wittermans (Royal Vopak), Wouter Verbeek (Berenschot) en Marc Zwart (Shell) besprak haalbare routes en oplossingen om de industrie koolstofvrij te maken. H-vision kan zo'n oplossing zijn, waarbij koolstofarme waterstof wordt geproduceerd uit restgassen om de industrie te voorzien van de volumes die ze nodig hebben om hun hoge temperatuur warmteprocessen te voeden. “Zelfs wanneer u uw grondstoffen vergroent, zullen er restgassen overblijven. Binnen een systeem met biologische grondstoffen zal het H-vision concept leiden tot negatieve CO2-emissies, waardoor het een toekomstbestendige oplossing is", legde Wouter Verbeek uit. Het panel was duidelijk: 'Koolstofarme waterstof uit restgassen is een no-brainer', en 'Alle opties zijn nodig, er is geen wondermiddel, we hebben alle opties nodig en we moeten nu beginnen".

Bekijk de video van deze 45 minuten durende sessie.

https://www.youtube.com/watch?v=IfAufkIVYBI